Jasper Dielemans

The Unveiling – Grafietpotlood op papier – 70 x 50 cm

Het werk ‘The Unveiling’, genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs in 2017, wordt gekenmerkt door mysterie. Een ambigue uitdrukking doet de kijker afvragen wat de intentie van de afgebeelde persoon is. De sluier, in het midden latend welke symboliek deze vertegenwoordigt, verhult letterlijk het grootste deel van de geportretteerde. Dit alles wekt wellicht nieuwsgierigheid naar het achterliggende verhaal van deze voorstelling die kan worden geïnterpreteerd als religieus, maar dit niet per se nastreeft. Een duidelijke verwijzing naar het verleden, maar in een moderne minimalistische en symmetrische compositie.

Op zijn dertiende raakte Jasper geïnspireerd door realistische portretkunst en met name de Duitse kunstenaar Dirk Dzimirsky, waar hij later ook een korte cursus zou volgen. Verder was zijn weg naar het ontdekken geheel autodidact, en als jonge kunstenaar van 25, ook nog volop in ontwikkeling. Hij werkt voornamelijk in droge media, zoals grafietpotlood en houtskool. Zijn interesse in geschiedenis is een grote bron van inspiratie voor veel werken, die daardoor wellicht een magisch realistisch tintje krijgen. In de toekomst wil Jasper zich verder ontwikkelen met een eigen stijl binnen of buiten de portretkunst en met nieuwe technieken zoals olieverf.

In 2020 had Jasper de eer om deel te mogen nemen aan een van de afleveringen van het TV programma Sterren op het Doek, waarvoor hij een portret maakte van Tom Egbers.

Jasper Dielemans

Ander werk van Jasper

www.jasperdielemans.com

Terug naar boven