Amy Verhoeff

Opa - Olieverf op paneel - 30 x 30 cm
See Through - Olieverf op paneel - 50 x 50 cm

 

Even voorstellen, ik ben Amy Verhoeff, 28 jaar en schilderen is wat ik het allerliefste doe.
Hoofdzakelijk word ik geïnspireerd door de natuur en de mensen om mij heen.

Het portret 'Opa' is geschilderd met olieverf.
Het schilderij is opgebouwd door eerst een onderschildering te maken in grijstinten en daar later met kleur overheen te glaceren.

Als gepensioneerd wiskundige maakte hij 30 jaar lang 'wiskunst' en was een bron van inspiratie voor mij. In dit schilderij ziet hij letterlijk mijn favoriete werk van hem tot zich komen in de rook van zijn pijp.

Leuk detail: toen het schilderij bijna klaar was ging zijn lievelingspijp kapot. Typisch voor mijn opa was dat hij hem zelf maakte met een kruiskopschroef. Ik besloot het schroefje toe te voegen in het schilderij.
Opa was ontzettend trots op het eindresultaat en heeft de lijst ontworpen.

Het werk getiteld “See Through” is geschilderd met olieverf op paneel voorzien van een gedetailleerde ondertekening.Een moeilijk materiaal, zoals plastic, zo realistisch mogelijk weergeven was voor mij echt een uitdaging. Ook het feit dat het doorschijnend is en je er dus deels doorheen kan kijken, maakt het een spannend materiaal om te schilderen.

Amy Verhoeff

Ander werk van Amy

www.av-art.com

Terug naar boven