Cora Vogtschmid

Maartje – Olieverf op linnen – 80 x 80 cm

Cora Vogtschmid (1952, Alkmaar) portretteert grotendeels de mensen in haar directe omgeving, haar familie, vrienden, buren en meestal in olieverf op linnen. Ook foto’s uit de krant, stills van TV of film kunnen aanleiding zijn voor een portret. Deze informele portretten werkt ze ook uit middels grafische technieken, zoals droge naald/ets en of monotype. Het werk op de expositie ‘Maartje’ is een portret van haar moeder.

Het werk van Vogtschmid bevat niet alleen portretten. Ook het door haar zo geliefde Noord-Hollandse kustlandschap, inclusief het zomerse strandleven, is vaak het uitgangspunt van tekeningen, schilderijen en etsen. De laatste jaren neemt het maken van (grote) houtskool tekeningen een steeds grotere plaats in. Daarin zijn de zee en de duinen prominent aanwezig.

Ze heeft haar opleiding gehad aan de Gerrit Rietveld te Amsterdam, alwaar ze ook woont en werkt.

Cora Vogtschmid
Ander werk van Cora

www.coravogtschmid.nl

Terug naar boven