Francien Krieg

Focusing In Front Of Me – Olieverf op linnen – 100 x 150
De kunst van het ouder worden

Het oeuvre van Francien Krieg is een curiosum. In de huidige kunstwereld is zij volstrekt uniek. Dit kunstboek laat haar werk zien in een prachtig samenspel van woord en beeld. De lezer wordt zo deelgenoot van Franciens controversiële schilderswereld met het opmerkelijke thema van de ouder wordende vrouw.
Dit zo geliefde thema laat zij zonder scrupules aan de toeschouwer zien..
Francien schildert oudere vrouwen die ze sympathiek en fascinerend vindt.
Wie kent niet de huid van oude mensen vol rimpels en zichtbare leeftekens? Het is min of meer een ongewenste huid die we allemaal krijgen als we lang genoeg leven. Franciens schilderijen verhalen indirect over vergankelijkheid. Onze ogen glijden langs het lichaam en ontdekken wat het leven met de huid doet. We zien de tekens die het leven erop achterlaat. Zonder idealisering toont Francien de veroudering en hoe het licht werkt op huid, haar en handen. Met toewijding geeft ze vorm aan haar waarneming en gevoelens bij het oudere vrouwenlichaam. Ze stimuleert ons als toeschouwer te onderzoeken wat normaliter niet direct in de openbaarheid is.

Greet Schuit-Hamming, kunsthistoricus, juli 2018
De titel van dit citaat is ontleend aan de gelijknamige dichtbundel van Hermann Hesse.

Francien Krieg

Ander werk van Francien

www.francienkrieg.com