Frans Koppelaar

Saskia – Olieverf op doek – 60 x 50 cm

Mijn werk is het resultaat van een voortdurende zoektocht naar schoonheid. De wereld om ons heen, onze planeet om zo maar te zeggen, is bijzonder uniek. Daar vind je geen tweede van. Sinds ik besloot kunstschilder te worden wil ik die wereld schilderen zoals ik haar zie. En dan vooral op die momenten waarop zij mij een glimp van schoonheid laat zien. Ik ben me ervan bewust dat mijn keuzes uiterst persoonlijk zijn. Wel tracht ik met mijn werk mensen te bereiken die op de een of andere manier mijn visie herkennen. Soms lukt dat.
Wanneer ik een portret schilder vind ik het belangrijk dat, behalve dat de gelijkenis overtuigend is, de persoon zo levensecht mogelijk overkomt. De uitdrukking en de manier van schilderen moeten kloppen met hoe ik die mens zie. Ik wil hier verder niet al te diep op ingaan, want ik ben schilder, geen schrijver.

Frans Koppelaar – zelfportret
Ander werk van Frans Koppelaar

www.frans-koppelaar.nl

Terug naar boven