Fulco de Vos

de-fysicus
De Fysicus – Olieverf op linnen – 40 x 50

Fulco de Vos is geen traditionele kunstenaar van huis uit. Hij heeft geen kunstacademie gevolgd. Hij woont en werkt in Amsterdam en heeft een fulltime baan als Sales Operations Manager bij een Amerikaans ICT bedrijf. Schilderen is voor hem een ontspanning en ‘een uit de hand gelopen liefhebberij’. Hij volgde een introductiecursus schilderen en vervolgens ging het ‘van kwaad tot erger’, vindt hij zelf. Er volgden Master Classes in Nederland en Engeland en hij stortte zich op het kopiëren van grote meesters: Rembrandt, Repin, en Freud. “Door nà te schilderen leer je hoe je de stap van drie- naar tweedimensionaal zou kunnen maken”, vertelt hij. “Het gaat om de poëzie, het spel van harde en zachte lijnen en de kunst van het wèglaten, ‘less is more’.” Hij werkt in olieverf met traditionele materialen en een beperkt kleurenpalet.

Mijn portret ‘de Fysicus’ werd gewaardeerd met Publieksprijs van de Nederlandse Portretprijs 2019.

Fulco de Vos

Ander werk van Fulco

www.fulcodevos.nl