Gabriëlle Westra

Yoshimi – Olieverf op doek – 150 x 83 cm

Gabriëlle Westra uit Heerenveen schildert en tekent al sinds ze zich kan herinneren.
Ze portretteert mensen uit haar dagelijkse omgeving, die ze zorgvuldig gestalte geeft in haar schilderijen. In een nauwgezette, maar duidelijk leesbare toets zet ze hen neer. De emotie die uit de gezichten en de houding van de figuur spreekt, vertelt haar verhaal. Die emotie geeft ze in zo’n eerlijke voorzichtigheid weer dat er kwetsbare echtheid zichtbaar wordt. Gabriëlle zoekt de uiterlijke kenmerken van hun innerlijke gevoelens. De fijne lijn tussen ‘wat is’ en ‘wat lijkt’ wordt vervaagd.
Haar schilderstijl wordt gekenmerkt door haar heldere keuzes. Ze heeft een bijzondere combinatie van pasteuze directe toetsen met uitvoerig realisme. Haar stevige technische achtergrond en haar liefde voor ornamentiek geven haar schilderijen iets heel unieks.

gabrielle-westra
Gabriëlle Westra

Ze is in 2015 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen. Om haar opleiding verder aan te vullen, ging ze ook naar de Academy of Art in Florence. In 2017 is Gabriëlle genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs en is haar zelfportret geselecteerd voor het Nederlandse Weekend van het Portret 2018. Ook zijn twee schilderijen van haar genomineerd voor het Schilderij van het jaar 2019 en behoort ze tot de 10 finalisten van de wedstrijd Rembrandt leeft 2019 met haar schilderij: Mijn moderne muze.
Sinds een jaar geeft Gabriëlle letterlijk een derde dimensie aan haar werk. Ze was altijd al gefascineerd door de verschillen tussen het platte vlak en de suggestie van ruimte die je kunt creëren op het platte vlak. Maar nu combineert ze beeldhouwen en schilderen daadwerkelijk met elkaar door een reliëf op de ondergrond te stuken en daar het schilderij op aan te brengen. Haar liefde voor het ‘eerlijke’ portret, haar klassiek technische manier van schilderen en het interessante spel tussen voor- en achtergrond en tussen 2d en 3d definieert haar werk.

Gabriëlle Westra maakt graag portretten in opdracht. Aan de hand van de wensen van de klant wordt er met behulp van gesprekken, foto’s en modelschildersessies een portret gecreëerd, dat meer is dan alleen een gelijkenis. U kunt contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek: 0633766883 of kijk op https://www.gabriellewestra.com/


Ander werk van Gabriëlle Westra:

www.gabriellewestra.comwww.autrevue.nl/

Terug naar boven