Iet Langeveld

benthe
Benthe – Olieverf op linnen – 50 x 60

Iet Langeveld schildert in haar eigen directe stijl. Zij portretteert personen die bij je binnenkomen.

Op diezelfde wijze schildert ze haar vrije werk; landschappen en stillevens, veelal figuratief, soms met een vleugje abstractie.

Gek met verf, altijd het verlangen om erin te duiken, schilderen; een fantastische manier om los te komen van de werkelijkheid, ze ziet, registreert en reageert…in verf.

Ook buiten het atelier (De Oude School in Lisse) laat ze van zich horen. Naast diverse exposities heeft ze deelgenomen aan verschillende projecten.
Ze schilderde de series ‘Bekende en Onbekende Lissers’, nam deel aan: Het Weekend van het Portret, De Nederlandse Portretprijs (2x genomineerd), ‘Broadland’ (in samenwerking met Wout Ruigrok), ‘Art in the Fields’ (in samenwerking met Wout Ruigrok), het Schilderfestival in Noordwijk en ‘Kunst In Duin’ bij Kasteel Keukenhof.

Haar portret van Koning Willem Alexander is aangekocht door Kasteel Keukenhof te Lisse. Tevens heeft zij het voormalig bestuur van Kasteel Keukenhof in opdracht geportretteerd.

Haar portret van couturier Ronald Kolk heeft tijdens zijn modeshow in het Krasnapolsky te Amsterdam de wand gesierd en is door hem aangekocht.

En enkele jaren geleden heeft ze meegedaan aan het televisieprogramma ‘Sterren op het doek’, waarvoor ze Guus Hiddink portretteerde en het winnende portret schilderde.

Haar schilderijen zijn te vinden door heel Nederland en daarbuiten.

Meer van haar werk is te zien in het atelier: Heereweg 253 te Lisse.

Iet Langeveld – Zelfportret

Ander werk van Iet

www.ietlangeveld.nl