Irma Braat

Zelfportret Met Tweelingzus – Olieverf op doek – 40 x 40 (fotografie: Riske de Vries)

Irma Braat schildert met olieverf interieurs en model, maar bovenal is zij portretschilder. Haar allereerste portret maakte zij van haar tweelingzus. Zij waren toen acht jaar. Vanaf haar twaalfde maakt zij zelfportretten.
Zij won De Nederlandse Portretprijs 2017 met haar ‘Zelfportret met tweelingzus’. Kenmerkend voor haar werk zijn de snelle toets en de stevige composities. Ook in de complexere portretten blijft de compositie de hoofdpersoon.
Haar atelier is in Amsterdam. Voor opdrachten werkt ze ook op locatie.
Irma Braat is lid van het Nederlands Portretschap en docent aan de Wackers Academie in Amsterdam, waar ze masterclasses en demonstraties portret en kinderportret geeft.
Als plein-air schilder is zij aan het werk te zien tijdens de schilderfestivals in Noordwijk en Katwijk. Afgelopen zomer was zij een week te gast in Willingshausen, Duitsland: de oudste kunstenaarskolonie van Europa. Naast portretten maakt zij dan ook interieurs en stadsgezichten.

Irma Braat

Ander werk van Irma

Fotografie (m.u.v. Zelfportret met tweelingzus en Meisjeskamer): Jan -Kees Steenman

https://irmabraat.exto.nl