Kim van den Enden

Zelfportret – Olieverf op paneel – 35 x 25 cm

Met dit zelfportret presenteerde Kim van den Enden zichzelf in 2017 voor het eerst als kunst- en portretschilder.
In 2018 werd haar zelfportret geselecteerd voor het weekend van het portret. Ditzelfde werk was in 2019 te zien bij de expositie Lang Leve Rembrandt in het Rijksmuseum. Daarnaast waren haar schilderijen afgelopen jaar onder andere te zien in Museum de Fundatie en Slot Zeist. Kim schilderde in 2019 ook het portret van Aart Staartjes voor het programma ‘Sterren op het doek’.

Naast portretten schildert zij een serie over de slachterij. De aanleiding hiervoor is een persoonlijk onderzoek naar hoe zij zich wil verhouden tot vlees. Hierin verwerkt ze haar ervaring met het bezoeken van slachterijen en laat zij zowel ruimte voor zichzelf als voor de kijker om het werk vanuit verschillende standpunten te benaderen.
Kim studeerde in 2012 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sindsdien is zij werkzaam in de kunsteducatie en als kunstenaar. In 2017 maakte zij de keuze om zich te richten op het realisme en het werken met olieverf.

Kim van den Enden

:

Ander werk van Kim

kimvandenenden.com

Terug naar boven