Marian Merk

Nachtvlinder – Olieverf op paneel – 80 x 60

Marian Merk is een schilder in de traditioneel ambachtelijke techniek. Daar waar het modernisme haar intrede deed hield zij zich vast aan het hedendaags realisme. Marian wilde het liefst alles kunnen en heeft daarom ook een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Of het nu stillevens, portretten of landschappen zijn, het heeft haar interesse.

Na de AKI in Enschede heeft ze vijftien jaar de lessen gevolgd van Cornelis le Mair. Ook kreeg ze les van de Russische kunstschilder Alexander Savin en de Amerikaanse kunstschilderes Teresa Oaxaca.
“Waar ik van collega’s weer andere technieken kan leren doe ik dat zoveel mogelijk. Iets wat in vroegere tijden heel normaal was”, zegt Marian.

Het enthousiasme voor de uitdaging om zoveel mogelijk realistisch te zijn, zonder dat het fotografisch wordt, resulteert in prachtige portretten gekleed in de meest uitzonderlijke uitdossingen.
Maar ook het weergeven van glas, aardewerk of porselein, bloemen en vruchten maken haar enthousiast. En niet als laatste het plein air schilderen, al is daar de laatste tijd weinig tijd voor.

Verder beleeft zij veel voldoening aan het doorgeven van de schildertechniek aan anderen.

Al zo’n twintig jaar heeft zij haar ‘schilderschool Marian Merk’ die momenteel gevestigd is in Vorden.

Marian Merk

Ander werk van Marian

www.schildercursus-achterhoek.nl

Terug naar boven