Martijn Versteeg

Robijn - Houtskool en grafiet - 152 x 120 cm (detail)
Jacoba - Olieverf op paneel - 61 x 46 cm (detail)

Autodidact Martijn Versteeg (Overberg, 1989) is fotorealistisch tekenaar en schilder.
Op jonge leeftijd heeft Martijn Versteeg zichzelf op intensieve wijze het tekenen aangeleerd en hierbij een indrukwekkend portfolio aan werk opgebouwd. Martijn Versteeg maakt levensgrote/echte portretten. In zijn vrije werk staat ‘pure schoonheid’ centraal.

Sinds 2014, wanneer er voor het eerst wordt geëxposeerd met zijn werk, wint hij de interesse van het publiek door het winnen van de publieksprijs tijdens Beeldend Veenendaal. Hierdoor wordt hij geënthousiasmeerd en weet hij dat dit de juiste richting is. Hierdoor durft Martijn Versteeg zichzelf steeds verder uit te dagen en zijn werk iedere keer weer verder te perfectioneren door te experimenteren met contrasten, onderwerpen en realisme. Daar komt in 2016 werken met olieverf bij. Hij bouwt een zeer geavanceerd portfolio op met een heel herkenbare stijl. In 2017 wint Martijn Versteeg een van de prijzen die door De Nederlandse Portretprijs worden uitgereikt. Dit valt op bij het grote publiek en resulteert in opdrachten in binnen- en buitenland, waaronder in 2019 het portret van Floortje Dessing tijdens 'Sterren op het Doek'.

Martijn Versteeg

Ander werk van Martijn Versteeg

www.martijn-versteeg.nl

Terug naar boven