Mooniq Priem

Little Ichiko – Gips – 15 cm hoog x 19 cm breed x 18 cm diep

De sculpturen van Mooniq kenmerken zich door de impressionistische manier van boetseren. Zij vangt het karakter van haar modellen met gedurfde schetsmatige vrijheid en trefzekerheid. Mooniq Priem won De Nederlandse Portretprijs 2019 met het beeld ‘Little Ichiko’ en stond met haar ‘Portret van Rembrandt’ vorig jaar in het Rijksmuseum. .

Facing the World

Naast beeldhouwer, werkt Mooniq ook als filmmaker. Welk medium dan ook, zij houdt van portretten en is geïnteresseerd in wat mensen beweegt. Tijdens het boetseerproces van een portret ontstaat een interessante dynamiek tussen Mooniq en haar model, waarin ongedwongen gesprekken ontstaan en verhalen worden gedeeld. Met een videocamera neemt zij deze gesprekken op, en maakt zo een verhaal bij een beeld, en een beeld bij een verhaal.
Met project Facing the World (FTW) maakt Mooniq documentaires van bijzondere ontmoetingen. Kunst slaat daarmee de brug naar contact, waar een sculptuur geen doel op zich meer is, maar een aanleiding tot een ontmoeting, verbinding en een gesprek.

Mooniq Priem (fotografie: Carla van de Puttelaar)

Ander werk van Mooniq

www.mooniqpriem.com