Natalie Koeken

Nonkeltje II - Olieverf op masoniet - 150 x 90 cm (nominatie 2019)
Engelen in de nacht - Olieverf op masoniet - 80 x 100 cm (nominatie 2021)

In 2014 heeft Natalie de opleiding Tekenkunst aan de kunstacademie in Hoogstraten (België) als laureaat van haar jaar afgerond. In de laatste drie jaar van de opleiding heeft ze zich gespecialiseerd in het tekenen van het model en portret. Na haar opleiding heeft ze zich het schilderen eigen gemaakt, eerst in acryl, maar al snel stapte ze over naar olieverf. Hierbij maakt ze voornamelijk gebruik van het zogenaamde ‘Zorn-palet’, dat maar bestaat uit vier kleuren.

Haar werk is nog steeds op het figuur en portret gericht. Het schilderen van de uitdrukkingen van het gelaat en de handen, mooie stoffen en kleding blijft haar fascineren en inspireren. Bij elk schilderij is het haar doel om haar model op een gevoelige en eerlijke manier weer te geven, waarbij ze zich richt op de natuurlijke gezichtsuitdrukking en het vertellen van een verhaal.

Natalie werkt in opdracht, maar daarnaast tekent en schildert ze het liefst de mensen die belangrijk zijn in haar leven. En met goed gevolg. Zo werd in 2019 ‘Nonkeltje’, het portret van haar oom, genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs. En in 2021 werd ze weer genomineerd, ditmaal met ‘Engelen in de Nacht’, het dubbelportret van haar zusje, werkzaam als IC-verpleegkundige in het ETZ in Tilburg. Tijdens de eerste golf in april 2020 heeft ze haar gevraagd om model te staan voor schilderijen over de pandemie. Ze wilde een ode aan de zorg brengen om haar bewondering te tonen voor de toewijding en het harde werk van het zorgpersoneel in een onzekere situatie.

Natalie Koeken

Ander werk van Natalie

https://www.nataliekoeken.com/

Terug naar boven