Natalie Koeken

nonkeltje-II
Nonkeltje II – Olieverf op paneel – 90 x 150

Natalie studeert in 2014 als laureaat van haar jaar af aan IKO De Kunstacademie Hoogstraten (België). Daar volgt ze de klassieke opleiding Tekenkunst waarbij ze zich de laatste drie jaar gespecialiseerd heeft in het model en het portret. Na haar opleiding maakt ze zich het schilderen eigen, eerst in acryl, maar de laatste jaren schildert ze alleen nog maar in olieverf. Hierbij maakt ze gebruik van het zogenaamde ‘Zorn-palet’, dat maar bestaat uit vier kleuren.

In 2019 wordt het schilderij van haar oom ‘Nonkeltje’ genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs. Dit is een voorbeeld van het werk dat ze graag maakt. Figuratief, realistisch en met de toevoeging van een object dat iets vertelt over de geportretteerde persoon of over een situatie. Bij Nonkeltje is dat de dahlia in de borstzak, omdat haar oom behalve een boer ook actief is in het Bloemencorso van Zundert.

Ze maakt ook portretten in opdracht, waarbij ze waar mogelijk en in samenspraak met de opdrachtgever ook een verhaal tracht toe te voegen.

Behalve het portret fascineren ook handen en (kanten) stoffen haar, vooral handen kunnen al zoveel vertellen dat ze een gezicht niet altijd nodig vindt.

Natalie Koeken

Ander werk van Natalie

http://www.grafieto.com/