De portretten van Pauline Koehorst kenmerken zich door de glaceertechniek in olieverf en de (soms vergrijsde) pasteltinten.
Het werk vertelt ons wat er onderhuids leeft in de geportretteerde kinderen of jongvolwassenen. In hun ogen lees je hun verhaal. Door de gaafheid van de gezichten valt op dat ook de houding van het hoofd en de spanning rond de mond meespelen.
De modellen die zij schildert zijn voor haar onbekenden. Het onderhuidse gevoel dat ze bij de eerste ontmoeting heeft is bepalend voor haar werk.
Koehorst fotografeert hen meestal op haar atelier waar ze de opdracht krijgen neutraal te kijken. Hierdoor valt het masker weg en komt de gelaagdheid van de kwetsbare persoon tevoorschijn.
Naast haar werk als schilder, werkt Pauline Koehorst met film en fotografie.
Ondanks hun verschillende beeldtaal ontspringen ze uit dezelfde bron. Deze ligt besloten in de duale wereld van volwassenen waar woorden en gedrag vaak een dubbele lading hebben. Wat is waar?
Pauline Koehorst exposeerde in binnen- en buitenland (waaronder filmfestivals) en is driemaal uitverkoren als deelnemer aan de zomerexpo (Gemeentemuseum Den Haag). In 2017 werd zij genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs en in 2016 was zij een van de finalisten voor de Premio Combat Prize, Italië.