Saskia Huitema

the-outlook
The Outlook – Acryl op doek – 120 x 60 cm

Vanaf haar vroege jeugd verliest Saskia zich graag in verhalen. Eén van de mooiste gaven van de mensheid vindt zij het vermogen tot verbeelding en dat is haar passie.
Met haar werk roept zij een emotie of gevoel van mysterie op.
Saskia haalt haar model dan ook graag uit de dagelijkse context en voegt er elementen aan toe die verhalend zijn. De exacte emotie en het verhaal in haar werk laat zij verder invullen door de kijker.
Mooie stoffen, schoonheid, kleding, modefotografie en natuur inspireren Saskia en en voegen een extra dimensie toe. Haar belangstelling voor de ‘low brow’-kunstbeweging, popcultuur, Art Nouveau, de Prerafaëlieten, de ‘Roaring Twenties’ en idyllische locaties is terug te vinden in haar werk.
Saskia is autodidact schilder en toont haar werk regelmatig in binnen- en buitenland.
In 2015, 2016 en 2019 werd haar werk door de jury genomineerd voor ‘Schilderij van het Jaar’. In 2017 werd haar werk genomineerd voor de galerieprijs door de jury van de ZomerExpo en in 2019 is zij genomineerd (shortlist) voor De Nederlandse Portretprijs.
Saskia’s werk is te vinden in collecties van nationale en internationale verzamelaars. Tevens maakt zij deel uit van de internationale kunstenaarscollectieven ‘Stardust Art Collective’ en ‘78 Tarot’.

Saskia Huitema

Ander werk van Saskia

www.saskiahuitema.com

Terug naar boven