Willeke Frima

de-tekenaar
De Tekenaar – Olieverf op paneel – 30 x  24

Portret- en modeltekenen in het atelier doe ik het liefst. Als de tekening lukt en het model leuk is, dan werk ik de tekening uit tot een schilderij. Eerst de tonaliteit en dan komt de kleur erbij. Met kleine toetsjes probeer ik de modellen als het ware te boetseren met verf. De verftoetsjes blijven onverdund, zodat het oog van de toeschouwer de kleuren mengt tot een sprankelend geheel.

Willeke Frima werkt in de traditie van het klassieke realisme. Zij volgde de opleiding Tekenen/textiele werkvormen aan de Lerarenopleiding Zuid West Nederland in Delft. Willeke woont en werkt in Amstelveen. Geliefde onderwerpen zijn stillevens, dieren en model/portret.
Technieken: houtskool, pastelkrijt en olieverf.

Willeke Frima

Ander werk van Willeke

www.kunstinzicht.nl