Zoran Arizanovic

mimi
Mimi – eitempera op board – 30 x 20 cm

Mijn werk is altijd een dialoog geweest met de geschiedenis en traditie van de westerse schilderkunst. In deze context spelen portretten een grote rol. Ik word geïnspireerd door de portretten van de noordelijke Renaissance. De persoon op het portret is al vijfentwintig jaar mijn vrouw en metgezel. Ze is al die tijd een grote steun geweest.
De techniek die ik heb gebruikt – eitempera op hout – is voor mij een band met het verleden en een manier om te communiceren met de oude meesters uit de Europese kunstgeschiedenis. Ik houd van het idee dat alles in het proces van schilderen door mij
wordt gedaan en met mijn handen wordt gemaakt. Ik hoop dat het eindresultaat de tijd en de moeite reflecteert die ik erin heb ingestoken.

Zoran Arizanovic

Ander werk van Zoran

www.arizanovic.com

Terug naar boven