Ellen van Dijk

Nick – Glas in lood – 50 x 50 cm (excl. standaard)

Van kinds af aan teken ik portretten. De liefde voor het tekenen en de wens tot creatieve uiting is zo lang ik mij herinner aanwezig.
Op latere leeftijd raakte ik geïntrigeerd door het ambacht van glas in lood zetten. Een ambacht dat sinds de middeleeuwen nagenoeg ongewijzigd is. De combinatie van het portretteren en zelf glas in lood leren zetten, heeft mij gebracht waar ik vandaag de dag ben.

In mijn werk benader ik een realistisch perspectief, met oog voor het materiaal. Het glaswerk kan nooit een perfecte afspiegeling zijn van de realiteit. Daarvoor heb je met te veel factoren zoals loodlijnen, verkleuring en lichtinval te maken. Dit zie ik als een enorme kwaliteit en charme van glas in lood en als uitdaging voor mij als kunstenaar.


Ander werk van Ellen

https://en.glasatelierellen.com/

Terug naar boven