Michelle Faaij

Vrouw in stilte – Gemengde techniek – 100 x 70 cm

Deze bijzondere vrouw met haar zachte uiterlijk, zowel in kleur als in trekken, moest geschilderd worden. Het beeld dat naast haar staat is van haar hand en minstens zo uitnodigend om geschilderd te worden.

Michelle is geboren op 1 december 1964 in Glenelg (Australië), opgegroeid in Nederland en woont nu in Geleen.
Haar motto is: “Pingo ergo sum”: Ik schilder dus ik ben…
Groei is volgens Michelle slechts mogelijk door je bloot te stellen aan het licht van anderen. Tot haar inspiratiebronnen behoren Lucian Freud, Marlene Dumas en Lotta Blokker. Ze probeert van hen en van anderen te leren; dat wil zeggen hun problemen en hun oplossingen op haar persoonlijke manier te verwerken en zo een eigen beeldtaal te ontwikkelen.
Ze werd in 2017, 2019 en 2021 genomineerd voor de tweejaarlijkse Nederlandse Portretprijs en in 2019 zelfs met twee schilderijen. Zelf zegt Michelle over haar werk: “Een beeld is geen kopie en een schilderij moet niet op iets of iemand lijken, maar moet iets of iemand zijn. Pas dat is het werk af, tot dan blijf ik er mee bezig”

Michelle Faaij – Copyright Harm Jan Bronsvoord
Ander werk van Michelle

www.michellefaaij.nl

Terug naar boven