Karin Neijenhuis

Quarantaine – Olieverf – 150 x 100 cm

De jaren 2020 en 2021 gaan de geschiedenisboeken in als de jaren van de wereldwijde corona pandemie en de lockdowns. Jaren met een flinke impact op het welbevinden van vele mensen, volwassenen en kinderen. Deze impact inspireerde de kunstenaar tot het maken van het vrije werk “Quarantaine”. Op het doek staan haar kinderen afgebeeld, twee broertjes van 9 en 12 jaar. Op dat moment volop in de thuisscholing, verstoken van het persoonlijke contact en spelen met vriendjes. Aangewezen op elkaar. Het thuis zijn leek aanvankelijk leuk, lekker werken aan de schoolopdrachten in je Onesie. Het had dan ook zeker zijn positieve kanten, maar de verveling sloeg ook regelmatig toe. Het werk gaat over de uitzichtloosheid van de quarantaine, het uitgekeken raken op speelgoed, en op elkaar.
Het werk is gemaakt met olieverf, op een groot doek (150x100cm). Donkere kleuren hebben de overhand ten opzichte van de lichte toetsen. Al deze elementen dragen bij aan wat het doek wil overbrengen. Impact, uitzichtloosheid en verveling, maar er is ook licht in de duisternis.

Karin Neijenhuis

Ander werk van Karin

www.karinneijenhuis.nl

Terug naar boven