Tine van Wijk

Li-inside – Keramiek, pitfire – 25 x 24 x 22 cm

Sinds een tiental jaren ontwikkel ik mijzelf naast mijn reguliere werk ook tot beeldhouwer, o.a. door de kunstacademie en met collega beeldhouwers samen te werken. Het zijn van beeldhouwer is onderdeel van mijn identiteit geworden.

Mijn drive in het beeldhouwen komt mede voort uit de behoefte aan betekenisverlening. Er is naar mijn idee vaak behoefte aan schoonheid en positiviteit. Dat probeer ik uit te dragen in mijn werk en zo op mijn manier een beetje bij te dragen aan maatschappelijk relevante thema’s. Mijn waarnemingen worden reflecties door vrij te maken uit de materie (steen); op te bouwen uit de materie (klei, was); en woorden te geven aan wat ik zie, hoor en voel.

Tine van Wijk

Ander werk van Tine

www.art-in-co.nl

Terug naar boven