Renske Schilt

Maria - Olieverf op doek - 60 x 50 cm

Renske Schilt presenteerde zich in 2021 tijdens de Nederlandse Portretprijs als portretschilder en kunstschilder. Renske is een gedreven kunstenaar die zich in korte tijd de schilderkunst meesterlijk eigen maakte.

Op verfijnde wijze en gebruik makend van een mengeling van klassieke en directe schilderstechnieken, geeft zij de kijker een intieme blik op de geportretteerde.

In haar werk laat zij zich inspireren door de esthetiek van het klassiek realisme waarin ‘schoonheid’ het hoogste motief is. Ze omschrijft het schilderen en tekenen als visuele poëzie, waarin elk element; kleur, vormenlijn, een beeldtaal vormt die samen een beeldgedicht vormen.

Naast het portretschilderen zijn het schilderen en tekenen van landschappen en bloemen een grote passie. Hierin experimenteert ze met een vrijere penseelstreek, tekening en motief.

Renske Schilt

Ander werk van Renske

www.renskeschilt.nl

Terug naar boven