Bairbre Duggan

Self Portrait with Dark Blue Background - 40 x 37 cm

Het zelfportret is een belangrijk onderdeel van mijn werk, niet omdat ik zo graag naar mijzelf kijk, maar omdat ik altijd beschikbaar als model ben en verder omdat er geen hoge verwachtingen over het resultaat zijn. Ik kan dus heerlijk vrij experimenteren. Ik voeg iets toe, ik haal weg, ik verander de stand, de blik, de uitdrukking, de kleurmengsels. Mijn stillevens komen op dezelfde manier tot leven: beginnend met een helder idee, maar altijd open voor veranderingen.
Dit portret heeft een aantal veranderingen ondergaan, maar de oorspronkelijke idee van warme huidstinten tegen een donker achtergrond is nooit veranderd. Een specifieke plek is voor mij niet belangrijk; een bepaalde sfeer is wel van belang.
Ik begin opnieuw met elk portret dat ik maak. Ik wil niet terugvallen in 'trucjes'. Ik wil reageren op de geportreteerde en een resultaat bereiken dat trouw is aan het moment, de tijd die ik met de geportretteerde en het portret zelf heb doorgebracht.

Bairbre Duggan aan het werk

Ander werk van Bairbre

www.bairbreduggan.com

Terug naar boven