Daan van Doorn

Jane Goodall - Olie op doek - 117 x 75 cm

Daan van Doorn heeft een persoonlijk handschrift binnen het palet van de portretschilderkunst. Zijn schilderijen zijn ontegenzeglijk eigentijds en authentiek. Van Doorn laat de mens achter het gezicht zien: de diepte van de persoon. Zijn werken zijn karakteriserend en vertegenwoordigen een subtiele psychologische kijk op de mens. Uiterlijke en innerlijke schoonheid vermengen zich op het doek tot een indringend geheel. Het geschilderde portret is een waardevolle toevoeging op de heersende digitale beeldcultuur. Een goed portret is niet alleen een treffende gelijkenis, maar bovenal een groots kunstwerk dat blijft boeien dankzij handschrift ,compositie, abstractie en kleurgebruik.
De uitgesproken stijl van Daan van Doorn heeft geleid tot opdrachten in binnen- en buitenland. Zowel verzamelaars van moderne als van klassieke kunst weten de schilderijen van van Doorn te waarderen. Kroon op zijn werk is het schilderij van H.M. Koningin Beatrix en
Minister President Balkenende .
In 2011 en 2013 is Daan geselecteerd voor de BP Award van the National Portrait Gallery en voor the Royal Society of Portrait Painters in Londen. Zijn schilderijen zijn o.a geëxposeerd in Museu Europeu d’Art Modern in Barcelona, Groninger Museum, Museum de Fundatie,
Stedelijk Museum Amsterdam, The Sharjah Art Museum Dubai, TEFAF Maastricht.

Daan van Doorn

Ander werk van Daan

www.daanvandoorn.com

Terug naar boven