Portretschilder Fulco de Vos vertelt op 26 mei hoe hij de Publieksprijs won

fotografie: philippemcIntyre.com

Fulco de Vos won met zijn schilderij ‘De Fysicus’ in 2019 de Publieksprijs tijdens de expositie van De Nederlandse Portretprijs in Slot Zeist. Dat portret ontbreekt natuurlijk niet op de portrettenexpositie Good Looking in Ruurlo.
Hoe bereik je als autodidact zo’n hoog niveau? Fulco licht een tipje van de sluier op tijdens een presentatie op Hemelvaartsdag 26 mei.

Fulco de Vos is geen traditioneel kunstenaar van huis uit. Hij heeft geen kunstacademie gevolgd, maar zich de kunst in de praktijk en met meerdere opleidingen eigen gemaakt. Het begon met een introductiecursus schilderen, maar daarna, zegt hij, “ging het van kwaad tot erger”. Het schildervirus had hem te pakken. Er volgden Master Classes in Nederland en Engeland. Hij stortte zich op het kopiëren van grote meesters. Over zijn ‘leerweg’, zijn gedrevenheid en de totstandkoming van ’De Fysicus’ vertelt hij op 26 mei.
Het aantal zitplaatsen op de tribune in de ontmoetingsruimte van de Dorpskerk is beperkt. Bij heel veel belangstelling wordt de lezing om 15.30 uur herhaald. Maar ook dan geldt: vol is vol. Daarom is aanmelding gewenst. Alleen dan ben je zeker van een zitplaats.

Het bijwonen van de presentatie is gratis. Wie vooraf of daarna alle 67 schilderijen en beelden bij Good Looking in Ruurlo wil zien, koopt een entreebewijs in de expositiezaal in De Smidse.
Op de website staat meer informatie over Fulco de Vos.

Donderdag 26 mei
14.30 uur
Dorpskerk in Ruurlo
Aanmelding vóór 25 mei via info@goodlookinginruurlo.nl

Terug naar boven