Fulco de Vos trekt een vol theater

Op Hemelvaartsdag 26 mei was de tribune in de Dorpskerk gevuld met ruim 40 bezoekers die van Fulco de Vos wilden horen hoe hij zijn vakmanschap zo ver ontwikkelde dat hij in 2019 de Publieksprijs won tijdens de expositie van De Nederlandse Portretprijs in Slot Zeist. Fulco liet zich horen als een gedreven portretkunstenaar. De portretkunst liet hem na zijn eerste schilderlessen niet meer los. Via cursussen en workshops in Nederland en daarbuiten ontwikkelde hij zijn talenten. De Publieksprijs in 2019 leidde tot een opdracht van de KNVB om Michael van Praag te portretteren. Het werd een proces van “ik heb een te volle agenda om te poseren” tot “wanneer gaan we verder, ik wil niets missen”. Dat portret ontving Van Praag van de KNVB als waardering voor zijn inzet voor het voetbal in Nederland en internationaal.

Terug naar boven