Wonderwijs bewondert Expo GOOD LOOKING in Ruurlo

Kijken naar Kunst….voor de meeste kinderen van groep 7/8 was het nieuw. Maar hoe leuk dat dit gewoon in Ruurlo kan. Joost Walter leidt de kinderen langs de portretten met een aanstekelijk verhaal. Hij geeft samen met de kinderen antwoorden op vragen als: wat is eigenlijk kunst, wist je dat elk schilderij een verhaal vertelt, welke kleuren zie je in je gezicht, hoe gebruikt een kunstenaar kleur in zijn schilderij. En ook: waarom máken mensen portretten en welke materialen kun je gebruiken om een portret te maken?
Vooral de bijna fotografische portretten wekten veel verbazing, omdat je bijna niet kan zien hoe ze gemaakt zijn.
Nadat Joost het verhaal achter 6 bijzondere portretten had verteld, gingen de kinderen aan de slag met de “Goed kijken kwis”. Tot slot mocht iedereen op een kaartje schrijven welk kunstwerk ze het allermooist vonden. De stembiljetten gingen in een grote Publieksprijston. Zo hebben de kinderen ook een belangrijke stem in de publieksprijs van Ruurlo.

Het bezoek aan de expo combineren de kinderen met een workshop portretschilderen met kunstenares Jacqueline van Munster. De portretten van de kinderen zijn in de laatste week van de expositie ook digitaal te bewonderen in de Smidse.
Ook de kinderen van de Driesprong doen mee aan het project I’am GOOD LOOKING op vrijdag 17 juni.

Tekst en foto: Sonja Peterse

Terug naar boven