Roos van der Vliet wint publieksprijs

Met haar schilderij ‘Lila’ heeft Roos van der Vliet de publieksprijs van Good Looking in Ruurlo gewonnen. In totaal zijn er meer dan 750 stemmen uitgebracht. Ruim 80 bezoekers kozen voor het schilderij van Roos.
Roos is gespecialiseerd in het schilderen van (mensen)haar. Bekijk haar website (www.roosvandervliet.com) voor meer voorbeelden van verbazingwekkende haarschilderijen. dit portret laat echter zien dat Roos meer kan dan dat. Vooral de donker-lichtwerking en de schaduw die op het gezicht valt werd door veel mensen als wonderbaarlijk mooi en ontroerend beschreven.

De tweede prijs was voor Birgit Bussemaker. Haar vilten zelfportret (dat bij De Nederlandse Portretprijs ook in de prijzen viel) behaalde 55 stemmen. Het schilderij ‘The weight of the world, the world awaits’ van Bas Nijenhuis eindigde op de derde plaats met ruim 40 stemmen.
Opvallend was dat alle schilderijen en beelden die tentoongesteld waren allemaal minimaal een aantal keren zijn gekozen. De hierboven genoemde werken vormden een duidelijke kopgroep. Het peloton volgde op aanzienlijke afstand.

Terug naar boven