Blijf nog even!

Het is bijna jammer om Ruurlo en de Achterhoek alweer te verlaten na een bezoek aan de expositie en de musea. De streek heeft zoveel meer te bieden.
In Ruurlo vind je twee van de dertig musea die de Achterhoek rijk is. Maar er is nog zoveel meer.
Karakteristiek voor de streek zijn de uitgestrekte weilanden met houtwallen – het zogenaamde coulisselandschap. Natuurliefhebbers zijn het er unaniem over eens: de Achterhoek is een van de mooiste regio’s van Nederland!
Stap op de fiets en neem al het moois in je op, verken de pittoreske dorpen per voet of ga heerlijk onthaasten op het water. Zoveel variatie, dát is nou de Achterhoek!

Onderstaande links helpen je op weg!

Ruurlo…

www.museummore-kasteelruurlo.nl
Museum voor modern realisme met een rijke collectie werken van Carel Willink.


www.mooiinruurlo.nl
Een handreiking voor wie na een bezoek aan de expositie of het museum meer wil zien.


www.vvvruurlo.nl
Wanneer bezoekt u de expositie ‘Good Looking in Ruurlo’? Wat is er die dag nog meer te doen in Ruurlo? Ruurlo’s Gastvrijheidspunt (de VVV) geeft het antwoord.


http://www.doolhofruurlo.nl/
De doolhof van haagbeuk is met zijn oppervlakte van 8740 m2 de grootste van de wereld. De lengte van de paden bedraagt 1188 meter. In 1996 haalde de doolhof het Guiness Book of Records.


www.hetmagmuseum.nl
Bij het MAG museum kunt u genieten van Maastrichts Aardewerk en Glas.De toegepaste kunstobjecten uit het Interbellum en het design uit de periode na de tweede wereldoorlog zijn onder andere ontwerpen van Willem Jacob Rozendaal, Edmond Bellefroid en Pieter Stockmans.


Het Liefdespad
Een prachtige romantische wandelroute van 5 km door de natuur langs allerlei ‘love seats’, zoals bij het Doolhof, de Baakse Beek, Museum More, Klimbos Achterhoek en De Heikamp.

…in de Achterhoek

www.achterhoektoerisme.nl
Eropuit in de Achterhoek! Een site vol inspiratie en praktische tips.


www.musea-achterhoek.nl
Blader door de brochure en de site en ontdek dat zo’n 30 musea in de Achterhoek veel verrassends bieden, van spannende geschiedenis tot modern realisme, van Villa Mondriaan in Winterswijk tot het brandweermuseum in Borculo, van boerderijmuseum De Lebbenbrugge tot de vele te bezoeken kastelen.


https://kunstkringruurlo.nl/atelierroute-2022/
Tijdens de Pinksterdagen 5 en 6 juni zetten 90 kunstenaars in Berkelland in meer dan 50 ateliers de deuren open voor bezoekers.

Terug naar boven