De Nederlandse Portretprijs

Bij de keuze voor het thema ‘portretten’ voor de expositie in 2022 in Ruurlo was De Nederlandse Portretprijs een belangrijke bron van inspiratie.
Vanuit de vaderlandse kunstwereld werd in 2017 door het organiseren van de Eerste Nederlandse Portretprijs een belangrijke impuls gegeven aan een hernieuwde opkomst van de portretkunst. Zo’n 850 deelnemers schreven toen in. In 2021 dongen maar liefst 1254 schilderijen en beelden mee naar De Nederlandse Portretprijs, amateurs en professionals.

Nominaties

De jury stond in 2021 voor de uitdaging om uit die 1254 inzendingen 50 portretten te selecteren die kans maakten op De Nederlandse Portretprijs. Ook deze keer werden de nominaties getoond tijdens een prachtige expositie in Slot Zeist.
Heel veel van de vijftig nominaties voor De Nederlandse Portretprijs 2021 en een groot aantal nominaties uit voorgaande jaren, waaronder de meeste prijswinnaars in de verschillende categorieën, in totaal ruim 60 portretten en beeldhouwwerken, zijn te zien op Good Looking in Ruurlo.
Wie Zeist (vanwege corona) heeft gemist of alles nog eens wil zien, is welkom bij Good Looking in Ruurlo.

Klik hier voor meer informatie over De Nederlandse Portretprijs.

2019
2021

Terug naar boven