Portretten in Ruurlo

Sinds de opening van Museum MORE / Kasteel Ruurlo in juni 2017 hebben enkele honderdduizenden mensen het museum bezocht om de werken van realistisch schilder Carel Willink te bewonderen.
Nog steeds stromen de bezoekers dagelijks naar dit bijzondere museum in het met liefde gerestaureerde kasteel, gesitueerd in een park aan de rand van Ruurlo, dat op zichzelf al een bezoek waard is.

‘Kunstdorp’

De komst van Museum MORE / Kasteel Ruurlo heeft meerdere initiatieven in Ruurlo los gemaakt. Geleidelijk lijkt het dorp Ruurlo zich te ontwikkelen tot een plaats met veel aandacht voor de kunsten.
Een aantal kunstliefhebbers heeft het initiatief genomen om het aanbod van kunst van hoog niveau in Ruurlo te verbreden. In 2019 werd voor het eerst in het centrum van het dorp een tijdelijke, zes weken durende, expositie georganiseerd met als titel ‘Mathilde – van muze tot mythe – in Ruurlo’. Zo’n 30 kunstenaars lieten zich inspireren door Mathilde Willink wat leidde tot een heel bijzondere expositie met unieke werken die ruim 3.000 bezoekers trok. De bijdrage van kunstenares Fong-Leng aan de aan haar vriendin Mathilde gewijde expositie was uniek.

Maak kennis met de kunstenaars

Wilt u meer weten over de beeldend kunstenaars die zouden deelnemen aan Good Looking in Ruurlo? Klik dan op een van de afbeeldingen hieronder om te navigeren naar hun persoonlijke webpagina.