Verre Gezichten Dichtbij

Op de expositie Verre Gezichten Dichtbij laten beeldend kunstenaars zien hoe kunst verbindt. Vluchtelingen staan centraal. Nederlandse kunstenaars zijn een samenwerking aangegaan met kunstenaars die als vluchteling naar ons land kwamen. Er ontstond een verbinding die niet alleen wordt ervaren door die kunstenaars, maar zeker ook door de bezoekers van de expositie.

Verre Gezichten Dichtbij is daarmee geen expositie over vluchtelingen, maar heel duidelijk een expositie met en door vluchtelingen. Zij vervullen een actieve rol als kunstenaar of als model. In meer dan dertig schilderijen en beelden komen hun gezichten heel dichtbij.

Lees meer

Traditie


Met de expositie Verre Gezichten Dichtbij wordt een vervolg gegeven aan een initiatief dat in 2019 begon met een expositie waarop beeldend kunstenaars zich lieten inspireren door Mathilde, de muze van Carel Willink, wiens werk centraal staat in Museum MORE / Kasteel Huize Ruurlo. De bijdrage van kunstenares Fong-Leng aan de aan haar vriendin Mathilde gewijde expositie ‘Mathilde – van muze tot mythe’ was uniek.
In 2022 volgde de expositie ‘Good Looking – portretkunst in Ruurlo’. De 50 kunstenaars die met hun portretten waren geselecteerd uit meer dan 1250 inzendingen en werden genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs 2021, lieten in Ruurlo hun genomineerde werk zien.
Je zou het een traditie in ontwikkeling kunnen noemen. Met Verre Gezichten Dichtbij is er voor de derde keer sprake van een expositie van beeldende kunst waarbij de lat hoog wordt gelegd. Er werd meer werk aangemeld dan we konden plaatsen in onze toch ruim bemeten expositieruimte De Smidse. We moesten een aantal kunstenaars teleurstellen.

Terug naar boven