Sandra Thie in verbinding met Wantee Teelapa

Wantee Teelapa
Sandra Thie

Wantee Teelapa

Samaa Golderlyne (1989) is een maker van muziek, mode en beeldende kunst die in haar werk zowel trauma, als het proces van heling en overwinningen wil belichten. Ze is van Liberiaans-Libanese afkomst, woonachtig in Amsterdam, geboren in Liberia, waar ze ook haar tribal name "Wantee Teelapa" heeft gekregen. Dit is haar artiestennaam geworden. Vanuit deze basis ontwikkelt Wantee Teelapa zich vanuit Afro-diasporische muziekculturen met al haar diversiteit naar een allround maker en artiest.

Lees meer

Haar levensloop is een aanloop geweest voor de artiest die nu naar buiten treedt. Op jonge leeftijd moest ze als wees vertrekken uit een land verscheurd door oorlog. Ze begaf zich telkens in nieuwe landen, culturen en gezinnen: telkens weer opnieuw beginnen. Haar reis als vluchteling, migrant en wees is deel van haar werk geworden. Zoals ze het zelf beschrijft, is ze nu tot het punt gekomen in haar leven waarin ze ruimte heeft om haar verhaal te vertellen met muziek en mode als haar middel. Ze heeft inmiddels haar stem ontdekt: een diepe zangstem waarmee ze de zwaarte van haar verleden eindelijk kon vertalen. Teksten en melodieën kwamen makkelijk tot haar en ze is nooit meer gestopt met schrijven. Dit jaar brengt ze haar eerste EP uit.

Wantee

Sandra Thie

Het menselijke contact, het bezig zijn met kijken en schoonheid, en daardoor verbinding, vooruitgang, zelfvertrouwen krijgen; wat Sandra tegenkomt en ziet gebeuren in de lessen hier in Nederland wil zij inzetten voor kinderen die daar in het dagelijks leven niet (meer) vanzelfsprekend mee zijn omringd. Tegelijkertijd verbinden, alle partijen verleiden om contact met elkaar te leggen via tekenen en schilderen.

Lees meer

Er zijn zo veel mensen op de vlucht of in nood dat Sandra het idee had het aan te laten sluiten bij het werk wat zij hier doet en maakt. Een aantal van haar vrije werken zijn universele beelden, deze kunnen overal over de wereld in elke situatie zijn. Sandra heeft daarmee de mogelijkheid gecreëerd om een begin te maken aan deze droom. Zij heeft tekenprojecten opgezet in Moria en Kara Tepe, op Lesbos. Helaas is deze situatie veranderlijk op Lesbos.

Sandra mag het desondanks een succes noemen, Movement on the Ground heeft de lessen opgenomen in het reguliere programma voor de onbegeleide minderjarigen en kinderen.
Onlangs heeft Sandra wekelijks les aan Oekraïense kinderen en moeders gegeven die zich in Nederland bevinden.

In de loop van het project maakt Sandra schetsen en evt. foto’s van aansprekende en maar ook mooie beelden en deze vat zij samen in een serie tekeningen/schilderijen waarvan de opbrengst weer in de volgende opzet gestoken zal worden. Op deze manier wil Sandra een zichzelf instant houdend project opzetten waarmee kinderen over de hele wereld via kunstprojecten plezier kunnen hebben, maar vooral even aandacht hebben en krijgen.

Het doel van dit project is verbinding te maken, tussen alle partijen, tussen de harten, mensen warm maken en houden voor lol, schoonheid, contact en begrip, samenwerken.


www.sandrathie.nl
Winnaar van De Nederlandse portretprijs 21/22
en in 2025 jurylid (De Nederlandse Portretprijs)

Terug naar boven