Maria van der Laar in verbinding met Djelia

Djelia
Maria van der Laar met beeld in wording

Djelia

In de schoonheid van dit beeld voel je trots, verdriet en een vleugje heimwee. Haar haren zijn los en weelderig. Het levensverhaal, verpakt in de narratieve complexiteit van het moment, gevangen in klei. Ik boetseer met een expressieve toets, krachtig en vrij, geïnspireerd door de klassieke grote meesters zoals Rembrandt.

Lees meer

Djelia, geboren in Mali, ontvluchtte de politieke onrust en oorlogen en kwam op 18-jarige leeftijd alleen naar Nederland. Ze woont hier nu alweer enkele jaren en poseert graag. Tijdens het poseren vertelt ze vol trots over hoe zij haar leven heeft opgebouwd, over haar kinderen en haar passie voor styling en mooie stoffen. Tussen de poseersessies door vertelde ze ook hoe haar vluchtverhaal nog steeds doorloopt. ”Ook al woon je hier, je voelt je altijd nog een vluchteling!”

Het portret in brons staat buiten en ondergaat een natuurlijk oxidatieproces wat leidt tot rijke kleurschakeringen. Zoals het leven Djelia verrijkt.


www.mariavanderlaar.nl

Terug naar boven