Maryam Mashhoori in verbinding met Sandra Thie

Sandra en Maryam
Sandra Thie

Maryam Mashhoori

As an abstract figurative artist, my fascination with portraying the human body and portraits goes back to my childhood. Growing up with a father who was a fashion designer/tailor, surrounded by numerous fashion books and magazines, I found my earliest artistic expression in sketching clothing models. This marked the beginning of my artistic journey.

Lees meer

Entering Art University filled me with excitement as I started on my creative path. However, my enthusiasm was met with challenges due to restrictions on Iranian figurative art imposed by the government’s Islamic perspectives. Despite this, I see myself as an essential part of a community aiming to reshape the perceptions of women’s social and political conditions.

Due to the ban and heavy censoring of figurative art in my homeland, I made the courageous decision in 2017 to immigrate to the Netherlands, where a new canvas awaited. In this foreign land, which I now call home, I encountered initial struggles as a newcomer artist. Nevertheless, I stayed determined not to let challenges dim my passion.

Through the stroke of my brush, I have painted a story of overcoming obstacles, turning a challenging chapter into a vibrant, new artistic beginning. I use the combination of humans, nature, calligraphy, and abstract painting in my artworks to create new ways to see life from another angle.

My journey as an artist is an endless voyage of discovery, continually exploring new realms of creativity and expression.


www.marymashhoori.nl

Sandra Thie

Het menselijke contact, het bezig zijn met kijken en schoonheid, en daardoor verbinding, vooruitgang, zelfvertrouwen krijgen; wat Sandra tegenkomt en ziet gebeuren in de lessen hier in Nederland wil zij inzetten voor kinderen die daar in het dagelijks leven niet (meer) vanzelfsprekend mee zijn omringd. Tegelijkertijd verbinden, alle partijen verleiden om contact met elkaar te leggen via tekenen en schilderen.

Lees meer

Er zijn zo veel mensen op de vlucht of in nood dat Sandra het idee had het aan te laten sluiten bij het werk wat zij hier doet en maakt. Een aantal van haar vrije werken zijn universele beelden, deze kunnen overal over de wereld in elke situatie zijn. Sandra heeft daarmee de mogelijkheid gecreëerd om een begin te maken aan deze droom. Zij heeft tekenprojecten opgezet in Moria en Kara Tepe, op Lesbos. Helaas is deze situatie veranderlijk op Lesbos.

Sandra mag het desondanks een succes noemen, Movement on the Ground heeft de lessen opgenomen in het reguliere programma voor de onbegeleide minderjarigen en kinderen. Onlangs heeft Sandra wekelijks les aan Oekraïense kinderen en moeders gegeven die zich in Nederland bevinden.

In de loop van het project maakt Sandra schetsen en evt. foto’s van aansprekende en maar ook mooie beelden en deze vat zij samen in een serie tekeningen/schilderijen waarvan de opbrengst weer in de volgende opzet gestoken zal worden. Op deze manier wil Sandra een zichzelf instant houdend project opzetten waarmee kinderen over de hele wereld via kunstprojecten plezier kunnen hebben, maar vooral even aandacht hebben en krijgen.

Het doel van dit project is verbinding te maken, tussen alle partijen, tussen de harten, mensen warm maken en houden voor lol, schoonheid, contact en begrip, samenwerken.


Maryam


www.sandrathie.nl
Winnaar van De Nederlandse portretprijs 21/22
en in 2025 jurylid (De Nederlandse Portretprijs)

Terug naar boven