Sjoerd Tegelaers in verbinding met Yulia Protsyshyn

Sjoerd Tegelaers

Yulia Protsyshyn

Toen de vraag kwam of ik wilde deelnemen aan de tentoonstelling Verre Gezichten Dichtbij, kwam ik vrij snel tot het plan om contact op te nemen met Yulia Protsyshyn. Yulia komt uit Oekraïne; we kwamen met elkaar in contact, doordat ik beheerder ben van de grafische werkplaats in Nijmegen.

Lees meer

Yulia wilde gebruik komen maken van onze apparatuur om een aantal van haar werken af te drukken. Tijdens haar bezoek aan de werkplaats raakten we aan de praat en ontdekten we dat we als leeftijdsgenoten een overlap hebben als het gaat om contacten in de kunstwereld en de manier waarop we onze kunstpraktijk proberen te ontwikkelen. Ik heb Yulia twee keer ontmoet voordat ze terugreisde naar haar geboortestad Lviv. Door de oorlog in Oekraïne lukt het haar niet om een samenwerking met mij aan te gaan tijdens dit bijzondere project. Dat ze ondanks de omstandigheden waar haar land in verkeert, toch optimistisch blijft en door blijft zetten, vind ik erg knap. Daarom heb ik ervoor gekozen een portret van Yulia te gaan maken.

De mezzotint prenten en de andere werken van Sjoerd Tegelaers zijn te zien op zijn website en zijn instagram account.

www.sjoerdtegelaers.com / www.instagram.com/sjoerdtegelaers/

Yulia Protsyshyn
Terug naar boven