Meer kunst in Ruurlo


Heb je na een bezoek aan Verre Gezichten Dichtbij nog even tijd? Ruurlo heeft meer te bieden aan kunst en cultuur. Blijf dus nog even.
Ga eerst naar VVV Ruurlo op het Kerkplein en haal daar het gratis boekje ‘Mooi in Ruurlo’.

Museum MORE voor modern realisme

Ontdek de magie van Carel Willink in kasteel Huize Ruurlo, een van de mooiste kastelen in de Achterhoek.
www.museummore-kasteelruurlo.nl

KunstKring Ruurlo

Een actieve vereniging met 350 leden met door het jaar heen een breed programma aan kunst en cultuur.
- Tijdens Pinksteren 2024 zetten bijna 90 kunstenaars in Berkelland (Ruurlo maakt deel uit van de gemeente Berkelland) de deuren van hun ateliers open. De overzichtstentoonstelling in het Kulturhus van Ruurlo maakt deel uit van de AtelierRoute Berkelland.
- Vanaf 5 juli t/m 24 augustus exposeert een groot aantal kunstenaars uit Berkelland hun werk in de exporuimte waar tot 22 juni de expositie Verre Gezichten Dichtbij is te zien.
www.kunstkringruurlo.nl

Het MAG Museum

In het MAG museum vind je Maastrichts glas- en aardewerk van verschillende bekende kunstenaars, o.a. van W.J. Rozendaal en Edmond Bellefroid. Hierbij ligt de nadruk op aardewerk en glaskunst uit “het interbellum”, 20er en 30er jaren.
www.hetmagmuseum.nl

Liefdespad

Het Liefdespad is een prachtige route van ruim 5 km dwars door de schitterende natuur van Ruurlo. Geholpen door de kunstwerken langs de route bloeit de liefde op, komen oude liefdesherinneringen boven en mooie gesprekken tot stand.
https://liefdespad.nl/

Kunsttunnel

Het passeren van deze fietstunnel is een reis door Ruurlo en omgeving. In een groot schilderwerk zijn op de wanden van de tunnel allerlei bezienswaardigheden uit Ruurlo en omgeving afgebeeld.
www.kunsttunnelruurlo.nl

Doolhof Ruurlo

Ga dwalen door de grootste doolhof van Nederland. De doolhof behoorde oorspronkelijk tot het kasteel. De paden zijn gezamenlijk ruim een kilometer lang.
www.doolhofruurlo.nl

Koren- en houtzaagmolen Agneta

Molen Agneta dateert uit 1851 en had in de vorige eeuw de functie van het pellen van graan en oliepersing uit koolzaad dat in de omgeving verbouwd werd. Sinds 1928 is het een zaagmolen en tegenwoordig een ambachtelijke zagerij. Op zaterdag te bezichtigen.
www.vriendenvanagneta.nl

Tegelroute Historisch Ruurlo

In Ruurlo loopt de fototegelroute van 3,5 km langs zestien historische plekken.
www.oldreurle.nl

Terug naar boven